Tandenknarsen


Het nachtelijk ongemak van tandenknarsen

Staat u vaak op met een gespannen kaak? Of merkt u of uw partner dat u ‘s nachts vaak de tanden knarst? Of ziet u of uw tandarts dat uw tanden slijten?

De kaakspier is een van de sterkste spieren in het lichaam. En daar kunt u dus flink wat kracht mee zetten. Het kan dan klachten als slecht slapen, hoofdpijn, oorpijn, vermoeidheid en nek- en schouderklachten veroorzaken. Bij tandenknarsen hebben de tanden het zwaar te verduren. En door die onrust in de mond is het lastig slapen. Voor uzelf en ook voor een partner.

Ongeveer 1 op de 5 volwassenen knarst met de tanden. En veel mensen hebben niet door dat ze knarsen. Pas wanneer een tandarts of partner een opmerking maakt wordt duidelijk wat er aan de hand is.

Anti-Tandenknars

Met de Sleepzz Anti-Tandenknars gebitsbeschermer vermindert u slijtage aan uw tanden en voorkomt u het knarsende geluid, lees meer.


Tips en adviezen voor een goede en gezonde nachtrust:

Het is heel logisch maar niet minder waar: hoe meer ontspannen je je bed in stapt, hoe rustiger je slaapt. Probeer dus de spanning van de dag af te bouwen en vooral de gezichtsspieren te ontspannen.

– Vermijd zware lichamelijke inspanning voor het slapen gaan.
– Zorg voor een frisse, opgeruimde en rustgevende slaapkamer.
– Beperk roken, alcohol en cafeïne, vooral voor het slapen gaan.
– Zorg voor een goed matras en een goed hoofdkussen.