Veelgestelde vragen

We ontvangen regelmatig vragen. Over melatonine, over Sleepzz. Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Vemedia Consumer Health roept het product Sleepzz 100% Plantaardig Melatonine (300 tablet en 40 tablet) terug. Dezelfde producten zijn ook onder de naam Sleepzz original Plantaardige melatonine en Sleepzz Slaapmutsje en Plantaardige melatonine op de markt.

In één van de grondstoffen in deze producten zijn restanten van ethyleenoxide aangetroffen welke hoger zijn dan de EU norm toestaat. Op basis van diverse meldingen komt dit probleem bij meerdere leveranciers voor.

De terugroepactie geldt voor producten:

Sleepzz Melatonine 100% plantaardig (300 tablet) /
Sleepzz Original Plantaardig Melatonine (300 tablet)

EAN Code: 8711744051570
Batch nummer / THT:
200715 30-11-2022
202571 30-05-2023
204374 30-09-2023

Sleepzz Melatonine 100% Plantaardig (40 tablet) /
Sleepzz Slaapmutsje en Plantaardige melatonine (40 tablet)

EAN Code: 8711744051587
Batch nummer / THT
203956 30-05-2023
200896 30-12-2022

De vastgestelde vervuiling is zeer laag. Bij gebruik van het product is er geen acuut gevaar voor de gezondheid. Alleen bij gebruik over een lange periode en in hoge hoeveelheid zou het product mogelijk risico met zich mee kunnen brengen.

De kwaliteit van onze producten is bij Vemedia Consumer Health de hoogste prioriteit.

Wij vragen consumenten die het product hebben gekocht dit product niet meer in te nemen. U kunt het product terug sturen naar Vemedia op onderstaand adres (geen postzegel nodig). U krijgt het aankoopbedrag dan teruggestort op uw rekening.

Adres:
Vemedia BV
T.a.v. Sleepzz terugroep-actie consument
Antwoordnummer 1208
1110 WB DIEMEN

Mocht u vragen hebben over deze terugroepactie kunt u terecht bij onze consumenten service 0900-2333666 of kunt u contact opnemen via product@vemedia.nl

Wij willen ons verontschuldigen voor het ongemak dat deze terugroepactie met zich mee brengt.

De producten van Sleepzz krijgen in de komende maanden een nieuwe naam, Shiepz. Een nieuwe naam, maar de vertrouwde kwaliteit die je gewend bent van Sleepzz.

Melatonine wordt aangemaakt door de pijnappelklier, dat is een klein gebiedje in de hersenen. De pijnappelklier reageert op licht en donker, via het netvlies van de ogen.  Als het ’s avonds donker wordt, gaat de pijnappelklier steeds meer melatonine aanmaken. Dat gebeurt vanaf een uur of acht ’s avonds. Dan krijgen we slaap. Het maximum ligt rond middernacht, daarna vlakt de hoeveelheid melatonine af (en zijn we als het goed is diep in slaap). Tegen de ochtend daalt de melatonineproductie sterk. Dan krijgen de hersenen een seintje om weer wakker te worden.

Melatonine geeft in feit het seintje aan de hersenen dat het tijd is om te gaan slapen. De melatonine productie begint gemiddeld zo’n twee uur voor het slapen gaan. Vanaf dan begin je slaperig te worden.

Bij kinderen is de productie het hoogst, de reden dat ze meer slapen dan volwassenen. Zo rond de veertig kan je al gaan merken dat je wat lichter slaapt. Bij ouderen is het nog duidelijker dat de melatonine productie afneemt.

Het gunstige effect van melatonine bij een jetlag wordt verkregen bij de minimale inname van 0,5mg melatonine kort voor het slapen gaan op de eerste reisdag en enkele dagen na aankomst op de plaats van bestemming.

Nee, melatonine geeft geen gewenning. Je kunt er op elk gewenst moment weer mee stoppen

Er is geen beperking op de tijdsduur dat je melatonine producten gebruikt. Je kunt op elke gewenst moment ook weer mee stoppen zonder het gebruik af te bouwen.

 

Ja, deze twee producten mogen gerust gecombineerd worden, zolang de totale dosering van maximaal 0,29 mg niet overschreden wordt. 

 

Over het algemeen wordt dit niet geadviseerd. U dient met uw arts te overleggen of u de slaaptabletten nog mag combineren met melatonine.

Nee, dan mogen er geen melatonine producten gebruikt worden.

Ja bijna alle producten zijn geschikt voor vegetariërs, met uitzondering van de Sleepzz Gezonde Nachtrust (bevat visgelatine).

 

Ja bijna alle producten zijn lactosevrij, met uitzondering van: Sleepzz melatonine original tabletjes 0.1 mg, dit product bevat lactose

 

Ja, alle Sleepzz producten bevatten geen gluten en kunnen met een gerust hart worden gebruikt. 

 

Nee. In Sleepzz Powersleep mag niet in combinatie met antidepressiva gebruikt worden.

Wij adviseren voor kinderen vanaf 3 jaar Sleepzz Rust en Slaap siroop.

Dit is rustgevend* en bevordert een natuurlijke gezonde slaap* dankzij passiebloem en is speciaal op de behoefte van kinderen afgestemd. Deze siroop is op basis van passiebloem-, kamille-, slaapmutsje- en valeriaan-extract. Het kan ook makkelijk gemengd worden met bv. yoghurt, limonade of vruchtensappen.
*gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

Helaas zijn beide producten uit ons assortiment genomen.

Het tandenknarsbitje is gemaakt van ethylene-vinyl acetate copolymer.

Er zit geen Bisphenol en geen weekmakers in de Sleepzz Anti-Tandenknars.

Tijdens het bijten op het bitje zullen geen schadelijke stoffen vrijkomen.

De Sleepzz producten zijn geen geneesmiddelen, maar voedingssupplementen. Bij voedingssupplementen is het niet verplicht een bijsluiter toe te voegen. Alle relevante informatie vind je op het doosje.

Sleepzz Original bevat smelttabletjes, die je één uur voor het slapen gaan inneemt. Deze tabletjes kan je zonder water innemen. Tabletjes van Sleepzz Time Release neem je met water in. De Time Release tabletjes met melatonine worden geleidelijk aan het lichaam afgegeven gedurende de nacht. Deze tabletjes mogen 1 uur voor het slapen gaan worden ingenomen.

Hiervoor moet overlegd worden met de huisarts. Melatonine heeft namelijk invloed op de immuunrespons. Inname van melatonine kan een auto-immuunziekte beïnvloeden.