Veelgestelde vragen

We ontvangen regelmatig vragen. Over melatonine, over Sleepzz. Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Melatonine wordt aangemaakt door de pijnappelklier, dat is een klein gebiedje in de hersenen. De pijnappelklier reageert op licht en donker, via het netvlies van de ogen.  Als het ’s avonds donker wordt, gaat de pijnappelklier steeds meer melatonine maken. Dat gebeurt vanaf een uur of acht ’s avonds. Dan krijgen we slaap. Het maximum ligt rond middernacht, daarna vlakt de hoeveelheid melatonine af (en zijn we als het goed is diep in slaap). Tegen de ochtend daalt de melatonineproductie sterk. Dan krijgen de hersenen een seintje om weer wakker te worden.

Bij kinderen is de productie het hoogst, de reden dat ze meer slapen dan volwassenen. Zo rond de veertig kan je al gaan merken dat je wat lichter slaapt. Bij ouderen is het nog duidelijker dat de melatonine productie afneemt.

Melatonine geeft in feit het seintje aan de hersenen dat het tijd is om te gaan slapen.  De melatonine productie begint gemiddeld zo’n twee uur voor het slapen gaan. Vanaf dan begin je slaperig te worden. Het aanvullen door middel van melatonine supplementen helpt om sneller in slaap te vallen. Dit gunstige effect wordt verkregen bij inname 1mg melatonine kort voor het slapen gaan.

Nee, melatonine geeft geen gewenning. Je kunt er op elk gewenst moment weer mee stoppen

Er is geen beperking op de tijdsduur dat je melatonine producten gebruikt. Je kunt op elke gewenst moment ook weer mee stoppen zonder het gebruik af te bouwen.

 

Dat verschilt per persoon. Let op, het is hierbij belangrijk dat de melatonine elke dag op hetzelfde tijdstip ingenomen wordt. Houdt hierbij één uur voor het slapen gaan aan. Dat is namelijk het moment dat de natuurlijke melatonine aanmaak begint.

Ja, deze twee producten mogen gerust gecombineerd worden, zolang de totale dosering van maximaal 5 mg niet overschreden wordt. 

 

Bij een jetlag is het advies om minimaal 0,5mg melatonine in te nemen op de dag van vertrek op het tijdstip dat je op de plaats van bestemming normaal gesproken zou gaan slapen. Dit herhaal je enkele dagen op de plaats van bestemming 1 uur voor dat je in slaap wilt vallen.

Over het algemeen wordt dit niet geadviseerd. U dient met uw arts te overleggen of u de slaaptabletten nog mag combineren met melatonine.

Nee, dan mogen er geen melatonine producten gebruikt worden.

Ja bijna alle producten zijn geschikt voor vegetariërs, met uitzondering van de Sleepzz 123 nacht (bevat visgelatine).

 

Ja bijna alle producten zijn lactosevrij, met uitzondering van: Sleepzz melatonine original tabletjes 0.1 mg, Sleepzz 1 mg extra forte, Sleepzz extra forte 3 mg.

Deze laatste 3 genoemde producten bevatten dus wel lactose. 

 

Ja, alle Sleepzz producten bevatten geen gluten en kunnen met een gerust hart worden gebruikt. 

 

Nee. In Sleepzz Powersleep zit tryptofaan. Tryptofaan verhoogt het serotonine gehalte in het lichaam. Als dit genomen wordt in combinatie met geneesmiddelen met een vergelijkbare werking, kan het serotonine gehalte in het lichaam te hoog worden.

Wij adviseren voor kinderen van 1 jaar – 12 jaar Sleepzz Rust en Slaap siroop.

Dit is rustgevend en bevordert een natuurlijke gezonde slaap, speciaal op de behoefte van kinderen afgestemd. Deze siroop is op basis van passiebloem-, kamille- en valeriaan-extract. Het kan ook makkelijk gemengd worden met bv. yoghurt, limonade of vruchtensappen.

Helaas zijn beide producten uit ons assortiment genomen.

Het tandenknarsbitje is gemaakt van ethylene-vinyl acetate copolymer.

Er zit geen Bisphenol en geen weekmakers in de Sleepzz Anti-Tandenknars.

Tijdens het bijten op het bitje zullen geen schadelijke stoffen vrijkomen.

De Sleepzz producten zijn geen geneesmiddelen, maar voedingssupplementen. Bij voedingssupplementen is het niet verplicht een bijsluiter toe te voegen. Alle relevante informatie vind je op het doosje.

Sleepzz Original bevat smelttabletjes, die je één uur voor het slapen gaan inneemt. Deze tabletjes kan je zonder water innemen. Tabletjes van Sleepzz Time Release neem je met water in. De Time Release tabletjes met melatonine worden geleidelijk aan het lichaam afgegeven gedurende de nacht. Deze tabletjes mogen 1 uur voor het slapen gaan worden ingenomen.

Hiervoor moet overlegd worden met de huisarts. Melatonine heeft namelijk invloed op de immuunrespons. Inname van melatonine kan een auto-immuunziekte beïnvloeden.